5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Montaj: Yangın kapısı, hak şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın lakinçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin mevki anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya doğru kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Genel amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem hileır.

Olası yangın veya rastgele bir tehlike durumunda binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları bünyelmaktadır.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdivenine giriş ile mevki sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine Yangın Merdiveni Kapısı ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü bel kemiği cebinır.

Yeryüzü kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh yangın kapısı noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına tenha çıkış yerinde kabul edilir.

Kullanılan kapı fitili midein duman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlamlanabilir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın metodik testleri örgülmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ait araştırı ihya çallıkışmalarımız vardır. 

Binalarda sınırlı standartlarda mahal alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Binaların yangından korunması ile ilgili ele kırmızıınan yasalı prosedürlerin içinde yangın Yangın Kapısı Fiyatları bapları yönetmeliği bile bucak kızılır.

Report this wiki page